Ploaie. Tandemul rezistă

Morți, copți, fie cum o fi vremea duminică, hotărâserăm: mergem cu tandemul să ne antrenăm. Și am avut noroc: a plouat! Zic noroc pentru că am avut ocazia să ne testăm biciclitul, echipamentul, cățelul și răbdarea pe ploaie. 55 de km din care vreo 40 numai deal, prin Elveția. Concluziile sunt:
– gecile noastre waterproof nu sunt waterproof (cred că așa pățești când găsești haine de firmă în second-hand și te bucuri c-ai scăpat un pic mai ieftin)
– echipamentul care a rezistat cel mai bine a fost cel de firmă, cumpărat de nou (la reduceri, of course)
– Tic este cel mai înțelegător cățel din tot Universul! A stat cuminte în coșulețul lui, cu haina de ploaie legată sub bărbie și cu urechile plouate, plus o husă roșie pe care i-am pus-o pe cap ca să nu-l bată vântul. Tic e cățelul perfect pentru cele 30 de zile pe tandem!
 3
– cei 55 de km pe ploaie s-au simțit ca 100 de km pe soare, mușchii și nervii sunt greu încercați, însă, după fiecare pauză de apă și senvișuri eram un pic alți oameni, iar când am ajuns în locul unde ne-am propus să ajungem, am ținut-o numai în glume și-n chițcăieli. Concluzia: nu contează cât de murat ești atât timp cât ai alături o companie plăcută.
– e al naibii de greu să oprești și să faci poze pe ploaie, toată natura este împotriva ta
– biciclitul pe distanțe lungi este 20% efort fizic și 80% efort psihic, zic cărțile de touring. Noi, pe ploaie, am trăit 80% efort fizic și 80% efort psihic, hahaha!
 
Măi, o clipă nu s-a oprit ploaia! Și o clipă nu ne-am oprit nici noi. Am pedalat, am pedalat, iar din când în când Andrei mai întindea mână în lateral și-și storcea mănușa strângând pumnul. Curgea apa de ploaie ca de la un mic robinet. Râdeam, ce mai era de făcut? Și geaca mea o simțeam cu 5 kile de apă în ea, iar, de pe pantaloni, ploaia se strecurase și-n papucii mei waterproof. O plăcere! Însă există o magie a peisajului pe care o poți vedea doar când orizontul e gri și norii se înghesuie deasupra dealurilor.
 
Următorul test: echipamentul de camping. Joi noapte dormim la cort! Iuhuu! Poate avem noroc și… iar plouă :))
laura
29 de lucruri cu care înveți să trăiești când prietenul tău are 2 metri
Cine a zis că ar trebui să fie ușor?
Distribuie:

7 comentarii

  1. Auzi, dar telefonul? Ala e waterproof, asa-i? 😀 joi noapte si noi dormim la cort, si inca pt prima data, hihi 😀

    1. Nu e waterproof telefonul, din păcate. Țineam cozorocul deasupra lui când făceam poze, ba mănușa, ba mâneca. N-a pățit nimic din fericire ? Mi-ar fi fost ciudă să nu rămânem și cu niște poze din excursia asta. Mult succes cu dormitul la cort, așteptăm concluziile ?

  2. Nu e waterproof telefonul, din păcate. Țineam cozorocul deasupra lui când făceam poze, ba mănușa, ba mâneca. N-a pățit nimic din fericire 🙂 Mi-ar fi fost ciudă să nu rămânem și cu niște poze din excursia asta. Mult succes cu dormitul la cort, așteptăm concluziile 😀

  3. Incepand de joi iar va ploua. …? avem marti si miercuri frumos. ..azi la noi a nins ?. …va urez aventuri minunate si sanatate. …va imbratisez ???

    1. Azi erau 27 de grade Fălticeni, orașul de unde plecăm 😀 Cred că vremea e… ca vremea. Noi doar trebuie să fim pregătiți pentru toate toanele ei 🙂

  4. A fost foarte bine la noi! Am rezistat chiar trei nopti la rand in cort (desi m-am ofticat ca mi-am cumparat un sac cam micut – doar 67 de cm latime…)! Am avut noroc ca nu a plouat. Mai greu am resimtit faptul ca nu am avut cum sa ne imbaiem (mai greu cu grasimea din par), dar restul de minim de igiena s-a rezolvat rapid cu servetele umede si un pic de apa 🙂 E drept ca nu am facut atat de multa miscare cum veti face voi (a fost un tur offroad cu masini 4×4) dar sunt sigura ca o sa va descurcati la fel de bine. Va tin pumnii! 🙂

    1. Oh, acum vreau și eu tur offroad cu mașini 4×4! :))

Lasă un răspuns