Cumpărătorii zilelor noastre

Update: Cele 30 de zile pe tandem au fost cumpărate!

În noaptea aia n-am dormit niciunul. Era 10 spre 11 martie și nouă ne bâțâia fundul să sărim în șa și să plecăm acasă în România. Care șa? Când? Cum? Cu ce? Ne-am potolit nițel și-am stat să dospim ideea. Așa am pus la cale noua noastră aventură, la lumina veiozei, cu Tic dormind cu burta în sus pe perna lui Andrei.

O lună de pedalat prin România, pe tandem, noi trei. Atât. Genial, nu-i așa? Zi și tu!

Ei bine, în noaptea aia noi n-am mai putut pune geană pe geană. Zici că venea Crăciunul, nu alta. Sau poate doar așa se simțea în capul nostru. Inima bătea de nebună. Ne priveam în ochi, vorbeam unul peste altul, aruncam idei, râdeam, socoteam. Ne îndrăgosteam din ce în ce mai mult de noul vis. A fost una dintre cele mai frumoase nopți din viața noastră!

Ceahlău, Marea Neagră, satul Olănești, Sibiu, Alba Iulia, satul Colibița, Dunărea, Lacul Razim, vulcanii noroioși, cascada Capra, Cheile Turzii, lacul Ochiul Beiului, Parcul Național Cheile Nerei, mănăstirea Agapia și multe, multe, multe alte locuri, nu neaparat în ordinea asta.

Pe toate vrem să le vedem din ritm de pedale. O să dormim la cort, o să ne spălăm naiba știe unde, o să mâncăm ce apucăm sau ce căpătăm, o să râdem, o să pedalăm, o să vorbim cu oamenii care ne ies în cale, o să povestim cu oricine are vreme să ne asculte, o să pedalăm iar, o să ni se strice bicicleta, o s-o reparăm, o să fim ajutați dacă nu ne pricepem, o să ne rătăcim și-o să ne regăsim unul pe altul, noi trei, așa cum știm cel mai bine să ne ”cheltuim” fiecare zi.

Vrem să te facem părtaș. Îți dăruim o zi din viața noastră, așa cum am trăit-o, așa cum am simțit-o și-am iubit-o. Te luăm cu noi, dacă vrei, și iată cum:

Vrem să adunăm sub roți aproape 1500 de kilometri pedalați pe românește. Câți vom face în fiecare zi, încă nu știm, căci va fi o surpriză și pentru noi. Dar toți, câți or fi, sunt ai tăi! Și vin laolaltă cu poveștile care ni se vor așterne sub roți în acea zi, pe care le voi aduna caligrafic, într-o scrisoare scrisă cu stiloul, stând într-o rână, pe unde apuc. O scrisoare pentru tine, așa cum ți-am scris-o și pe asta, dar care, atunci, va avea trup de hârtie, miros de cerneală, timbru și plic. După ce-o linge Tic și-și lasă lăbuța într-un colț de foaie, ți-o trimitem prin poștă și va ajunge la tine negreșit, oriunde ai fi în lume. Tot ale tale vor fi și pozele din acea zi din aparatul lui Andrei, în care vei vedea România prin ochii noștri. Iar la sfârșitul călătoriei sper să reușim ca tot ce-am trăit să-și găsească locul într-o carte, pe care, îngăduie-ne să ți-o dăruim, alături de o piatră pe care-o va alege Tic în ziua noastră care ai ales să fie și a ta.

Dacă te-ai hotărât să vii cu noi, îți vom imprima numele și-l vom lipi într-un sticker în formă de inimă pe coșul de bicicletă al lui Tic. Pentru că această aventură se simte. Se simte, de la inimă la inimă, în același ritm.

N-avem multă avere. Avem niște kilometri, avem veselie, avem cuvintele toate la noi, avem condei, avem iubire, avem soarele din spatele aparatului lui Andrei, avem niște pietre de-a lui Tic, avem obrajii îmbujorați, avem trei piepturi care bat și mai avem… mult, foarte mult curaj. Nu le vindem, dar tu le poți cumpăra. Se pot pune în buzunar. Ai ghicit, ăla de la inima. Poți face parte din povestea noastră, nu doar venind cu noi, ci ajutându-ne să… plecăm.

Căci, cam degeaba avem noi zâmbete de zâmbit, pedale de pedalat, suflete de simțit și Tic de plimbat, dacă n-avem bani să ne cumpărăm tot ce-avem nevoie pentru a trăi 30 de zile pe tandem și să ne mai rămână ceva și de-o carte.

Într-un fel sau altul, vom reuși. Împreună. Că doar asta ne-a învățat tandemul, nu? În sincron. Haide! Unu, doi, trei… șiii!

Îți mulțumim că ai citit povestea noastră. Îți mulțumim dacă ai să vrei să fii parte din ea. Îți mulțumim și dacă nu. Îți mulțumim oricum. Căci dacă ești aici, înseamnă că vei rămâne. E prea frumos ce are să se întâmple. Prea bun, ca prea pe la noi prin țară.

Sănătate și să ne auzim cu bine!

Cu drag,
Laura, Andrei și Tic

De ce touring pe tandem?
Distribuie:

Lasă un răspuns